Sant Cugat renova el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància de l’UNICEF

No hi ha comentaris
signatura-conveni-amb-unicef_34023574230_o

La signatura del conveni referma el compromís municipal de treballar de manera transversal per garantir els drets dels infants

Sant Cugat va rebre per primera vegada el Segell de Ciutat Amiga de la Infància de l’UNICEF el 2012 i l’any passat el va revalidar fins el 2020

 

Aquest dimarts, l’alcaldessa, Mercè Conesa, d’una banda i la presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya, Anna Folch, han signat la renovació del conveni entre l’Ajuntament i UNICEF que reconeix Sant Cugat com a Ciutat Amiga de la Infància. El compromís referma la voluntat municipal de continuar treballant transversalment per garantir els drets dels infants a la nostra ciutat.

Amb el reconeixement, UNICEF vol posar amb valor la feina feta fins ara a favor de la infància i adolescència. L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que aquest reconeixement “és d’una banda una nova oportunitat per seguir treballant prioritzant els drets dels infants. Hi ha més de 21.000 menors a Sant Cugat, una xifra molt important, per nosaltres són claus els consells de participació i oferir-los una bona educació. Tenim el repte d’ajudar-los a desenvolupar el seu projecte de futur.”

Sant Cugat va rebre el primer reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància l’any 2012, amb una vigència de 4 anys, i l’any 2016 l’UNICEF va revalidar el segell fins el 2020. L’entitat va destacar aleshores la capacitat de Sant Cugat per implicar a totes les entitats educatives del municipi i crear xarxes i sinergies entre els diversos recursos disponibles.  L’any passat a més també va remarcar el treball transversal, amb alt nivell d’implicació dels centres educatius, així com per part d’altres institucions públiques per garantir els drets dels infants.

signatura-conveni-amb-unicef_34366907126_o

Amb aquest segell l’Ajuntament es va dotar del seu primer Pla Local d’Infància i Adolescència per tal d’ordenar totes les polítiques i línies estratègiques i alinear els serveis i programes de les diverses àrees municipals dirigides a la infància i l’adolescència, tal i com en el seu moment va recomanar UNICEF. Actualment ja s’ha començat a elaborar el segon Pla Local d’infància, fent un diagnòstic de la població 0 – 30 anys, de tal manera que s’uneixin esforços i recursos entre el Pla Local d’Infància i el Pla Local de Joventut.